OTKRIJTE I DOŽIVITE

PODRUM VINEDA

PRIČA NAŠEG
PODRUMA

Podrum Vineda d.o.o. osnovan je iz ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti  2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač. Mlađe generacija naših obitelji, Damir Kaša dr.vet.med. i Neven Kovač ing.agr. zasadili su 2008. godine prve ozbiljnije površine pod vinogradima sa domaćom autohtonom sortom graševina, a velika nam je želja posaditi staru, pomalo zaboravljenu i iskorijenjenu sortu ovoga kraja kadarku.

POGLEDAJTE

NAŠU KOLEKCIJA VINA

PROCES PROIZVODNJE VINA

Berba

Vrijeme berbe grožđa ovisi o vrsti grožđa i načinu proizvodnje vina. Grožđe za proizvodnju vina bere se na temelju razine šećera i kiseline, što određuje konačni okus i kvalitetu vina. Berba grožđa važan je korak u proizvodnji vina

Drobljenje i prešanje

Drobljenje i prešanje grožđa u vinarstvu je važan korak u proizvodnji vina i imaju izravan utjecaj na okus, miris i izgled konačnog proizvoda. Vrsta preše i primijenjeni pritisak određuju konačan prinos i kvalitetu soka i, u konačnici, vina.

Fermentacija

Fermentacija vina je važan proces u proizvodnji vina koji pretvara slatki sok od grožđa u alkoholno piće. Proces se općenito provodi u spremnicima od nehrđajućeg čelika ili velikim drvenim bačvama, a temperatura i duljina fermentacije pažljivo se kontroliraju kako bi se osigurao najbolji okus, miris i sadržaj alkohola

Odležavanje i punjenje u boce

Odležavanje i punjenje vina je proces čuvanja i pripreme vina za konzumaciju. Tijekom odležavanja vino prolazi kroz kemijske reakcije koje mu omogućuju razvijanje složenih okusa i aroma. Proces odležavanja također može pomoći u bistrenju vina i uklanjanju svih nečistoća. Odležavanje i punjenje u boce važni su koraci u procesu proizvodnje vina koji pomažu osigurati kvalitetu i stabilnost vina za dugotrajno skladištenje i konzumaciju

ZADNJE

NOVOSTI

POSJETITE

PODRUM VINEDA

Skip to content