Vineda pokrovitelj "24. hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu"

Objavljeno:
5/7/2018

U Vukosavljevici traju završni radovi za 24. hrvatski festival sportske rekreacije na selu koji će se u subotu 7. srpnja, održati u ovom naselju na području Općine Špišić Bukovica.

Naime, 600 natjecatelja iz 12 ekipa (Gornji Bogićevci, Salinovec, Stažnjevac, Lančić Knapić, Višnjica, Kaniža, Poljana Biškupečka, Paljuv, te četiri s područja VPŽ – Vukosavljevica, Sopje, Vaška i Podgorje) natjecat će se u sljedećim disciplinama (hodanje na štulama – muški i žene, penjanje uz uže, skok u dalj muški i žene, nošenje košare na glavi, bacanje kamena s ramena, nošenje vode u putama, povlačenje užeta muški i žene).

Festival će otvoriti potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede i ministra Tomislava Tolušića, Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica, a pokrovitelji, Grada Virovitica, Općina Pitomača, Grad Mursko Središće, Općina Sopje, Podrum Vineda Vukosavljevica i Kograd Pitomača. Događaj organizira Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” uz Udrugu sportske rekreacije “Sport za sve” Mladost Vukosavljevica. Svečanost otvorenja uz podizanje olimpijske zastave je u 10,00, a početak natjecanja od 10,20 sati.

(www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Link na originalni članak.